Burger z tofu – 469 kcal – obiady
Czas przygotowania: 4 godziny 20 minut

Wartości odżywcze:

Kaliorie: 251 Kcal
Węglowodany: 15g
Białko: 24g
Tłuszcz: 9g

Składniki (na 4 porcje):

  • Tofu naturalne lub wędzone - 180g
  • Bułka wieloziarnista - 200g (2sztuki)
  • Roszponka - 20g
  • Czerwona cebula - 30g
  • Ogórek - 80g
  • Oliwa - 20g
  • Musztarda - 10g
  • Ketchup - 10g
  • Mąka owsiana - 10g
  • Sól i pieprz

    Przygotowanie:

    Krok 1

    Tofu zblendować razem z musztardą i łyżką mąki. Jeśli jest tofu naturalne doprawić solą i pieprzem, jeśli wędzone tylko pieprzem.

    Krok 2

    Z powstałem masy uformować 2 burgery i usmażyć je na rozgrzanej patelni z oliwą tak aby były zarumienione z obu stron.

    Chcesz zobaczyć więcej przepisów?

    Krok 3

    – Bułkę przekroić na pół i nałożyć na nią roszponkę, burgera, plasterki ogórka i cebuli oraz ketchup. Nałożyć na to drugą część bułki.

    Przygotowałeś/aś ten przepis?

    Oznacz @lukaszpilat_pl i dodaj tag #przepisypilata

    Skorzystałeś i posmakował Ci mój przepis? Udostępnij i podziel się z innymi:

    Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    Email

    Moje inne fit przepisy